Vlastně se tím nemusíme zabývat...

17.12.2014 00:23

Hlavní zbraň zástupců města? Bagatelizace. Pokud něco už vypadá vážně, stačí se tvářit, že to vlastně není významné. 300 podpisů na petici není významných, protože velká část jsou podpisy studentů střední školy, kteří byli zmanipulování svými vyučujícími a vůbec nevěděli, co podepisují. 

Protesty lidí proti výstavbě firmy Hopa Group nejsou důležité, protože lidé v Blansku protestují proti všemu (v rozporu s tím pak vedení města opakovaně použilo argument "Proč lidé neprotestovali proti projektu navrženém Tenzou?).

 A nakonec: proč se lidé neozvali dřív? Připomeňme, že Hopa Group oficiálně oznámila úmysl stavět cca 15. října 2014, tedy až poté, co měla pozemky pod Obchodní akademií v pronájmu a vše už bylo prakticky rozhodnuto. Do té doby dotazy na plánovanou výstavbu odmítala. Petice vznikla měsíc poté a ke schválení prodeje došlo na zastupitelstvu 16. 12., tedy v nejkratším možném termínu. Podrobné informace o parametrech projektu nejsou známy dodnes. Otázka proč takový spěch, zvlášť ve chvíli, když se proti plánované stavbě začaly ozývat kritické hlasy, je zásadní a velmi znepokojivá.

Kontakt

pisecnazije pisecnazije@email.cz